Aeropak’s omfattende knowhow om de tekniske muligheder med aerosolløsninger var væsentligt input i den fælles proces med en af landets førende fødevareproducenter om færdigudvikling af sprayløsning til flydende fedtstof.

Aerosolløsninger er ideelle, når der ønskes en let og fin fordeling af eksempelvis flydende fedtstof. Det er således også tilfældet for dette flydende blandingsprodukt af smør og rapsolie. Her fordeles et let spray jævnt og fint på overfladen uden besvær eller spild, når der fx skal steges eller brunes kød i ovnen eller en bageform skal smøres.

På udkig efter spidskompetence
Den ansvarlige emballageingeniør hos kunden var for år tilbage på udkig efter en dansk samarbejdspartner til udvikling af en sprayløsning til deres flydende fedtstof. ”Vi havde selv lavet mange tests af forskellige løsninger uden at finde frem til det helt rigtige model, som kunne leve op til vores meget strenge krav. Derfor gik vi på udkig efter en leverandør med spidskompetence på området og kom i kontakt med Aeropak,” fortæller han.

Fødevareproducenten indgik efterfølgende i et tæt udviklingssamarbejde med Aeropak, hvor der blev lavet mange tests, inden man fandt frem til den rigtige poseløsning med filtreret luft fra Hedensted fremfor gas som drivmiddel. Det gav også den fordel, at der ikke skal være diverse mærkninger om brandfare på dåserne. I udviklingsprocessen var der også en omfattende afprøvning af forskellige ventiler, inden man fandt frem til den helt optimale løsning.

Åben dialog gav god proces
Gennem hele forløbet har der været en tæt og meget åben dialog mellem kunden og Aeropak om potentielle udfordringer, og hvordan de bedst kunne løses. Det har effektiviseret og lettet processen.

Fødevareproducenten havde også helt specifikke krav til, at Aeropak skulle ISO certificeres for at kunne stå for udvikling og produktionen af en aerosolløsning med det flydende fedtstof.  Den proces fik man hurtigt igangsat hos Aeropak, som på mange områder allerede levede op til kravene, men havde brug for at få det sidste på plads og alt dokumenteret. I dag er Aeropak certificeret i henhold til FSSC 22000.

Succesfuldt produkt
Den aerosole løsning med flydende fedtstof sælges i dag med stor succes i både Danmark og Mellemøsten, og omsætningen stiger løbende. Produktet testes og anbefales løbende af flere af Danmarks førende kokke. Samtidig er det også godkendt af fødevareproducentens smagspanel. ”Kunden stiller landets skrappeste krav til fødevarer. Vi er stolte af at være samarbejdspartnere med dem og ansvarlige både for videreudvikling og produktion af dette produkt. Vi er netop blevet certificeret af kunden til at være leverandør de kommende tre år. Der er en dejlig blåstempling af vores arbejde,” siger CEO Bo Falk Mørkenborg fra Aeropak.